maandag 4 januari 2016

Lang geleden, maar zeker niet stil gezeten...

0 reacties
Zo, daar waren we weer eens.
Het bijhouden van een blog is, zoals jullie zien, niet onze sterkste ;-) kant, hahaha. Naast een huishouden met kinderen, werk, sociale contacten onderhouden, sporten etc. valt het niet mee.

Maarrrr, ik heb natuurlijk niet stil gezeten! In tegendeel; heb inmiddels een aantal projectjes afgerond.
Even een overzichtje:

Het welbekende "opkikkerpotje".
Het patroon heb ik, na langgggg zoeken, hier gevonden. 

"Elise sjaal"

Zelf verzonnen rand

"Katniss sjaal"
...met bijpassende muts
Patroon (Engels)Kinder surprise ei omgehaakt
Patroon (Engels)

Traktatie voor jongste dochter


Winters setje
Patroon vingerloze handschoenen te vinden in de Simply Haken 38 (01/2013)
"Slouchy" muts naar eigen idee gemaakt


En ik ben nu nog met van alles bezig. En ja, alles tegelijk ;-) Handig hè?! Dit berichtje krijgt dus denk ik nog wel een vervolg....

Groetjes Vanessa

zondag 30 augustus 2015

Babydekentje

0 reacties
We hebben er sinds een aantal weken een buurtbewoner bij! 

Ik heb altijd al een babydekentje willen haken, maar ben zelf al "uit de babies", 
dus ik zag mijn kans nu schoon :)

Ik kwam al Googlend een heel leuk dekentje tegen, gemaakt/ontworpen door Elly van Veen.
Het patroon is gratis en in het Nederlands. 

Zelf heb ik er voor gekozen om het dekentje wat minder lang en breed te maken, zodat het gebruikt kan worden voor bijvoorbeeld in de box of kinderwagen.
Verder heb ik de rand iets opgeleukt met een schulprandje, want vond het oorspronkelijke rand van het patroon wat "saai".

Babydekentje met popcorn steek

 Het knuffeltje heb ik van de overgebleven wol gemaakt. 
Het gratis patroon van dit leuke "beertje" is van Lanukas en vind je hier (deze is in het Engels).

"Handmade by Vanessa"

Ster van de popcorn steek
 
Groetjes Vanessa


woensdag 29 juli 2015

Veel te veel....

0 reacties
Oh jeetje, het is alweer veel te lang geleden dat er wat is gepost!
Dat komt omdat ik (spreek even voor mijzelf) allemaal projectjes heb lopen, maar nog niets af is... Hahaha, dat is een beetje mijn probleem geloof ik: met teveel dingen bezig zijn (veel te veel) en het maar niet afkrijgen. Vind het gewoon veel te leuk om steeds weer ergens aan te beginnen, hihi.

Heb toch nog wel iets afgekregen.... kleine projectjes.

Zoals deze gepimpte slippers, matching my binini :)Of deze gehaakte bloemetjes (idee van itsamakkie.blogspot.nl)
 
  Of dit idee, dat ik tegenkwam op Pinterest. 

Nu de rest nog...


Groetjes Vanessa

maandag 18 mei 2015

Tussendoortje - ketting

0 reacties
Inmiddels terug van een heerlijke vakantie in Turkije.  Ik had haakwerk meegenomen, maar het is er niet van gekomen. Nu loop ik ernstig achter met mijn CAL-dekens! Daar kan ik dus even niets van laten zien. 

Omdat ik zin had om iets te maken wat ik ook daadwerkelijk af kan krijgen in 1 dag, een tussendoortje, ben ik maar eens gaan snuffelen op Pinterest. Wat is dat toch een mooi iets! Zoooo veel ideeën en inspiratie om op te doen!
Op Pinterest kwam ik een foto tegen van een prachtige ketting. Ik dacht, dat is leuk voor de zomer, voor bij een topje met een diepe decolleté ;) (of natuurlijk gewoon bij een mooie V-hals).

Heb de ketting een andere kleurstelling gegeven, et voilà:
Het (gratis) patroon van deze ketting een diagram, maar er staat ook een video tutorial bij!

Groetjes Vanessa

zaterdag 25 april 2015

Oranjekoek

0 reacties


Dit jaar vieren we voor de 2e keer Koningsdag! Ik vind het nog steeds vreemd klinken: "Koningsdag". Ik vergis me dan ook regelmatig en heb het dan over "Koninginnedag". Ach ja, ik zal vast niet de enige zijn haha.

Bij Koningsdag hoort natuurlijk ook wat lekkers. Ik had het idee om oranjetompoucen te gaan maken, maar manlief had meer zin in oranjekoek. Beide taartjes heb ik nog nooit gemaakt dus ik vond het prima.

Via Google heb ik gezocht naar een recept voor oranjekoek. Al snel kwam ik uit bij de website van 24kitchen. Ze hebben er zelfs een leuk filmpje van gemaakt, zodat je kunt zien hoe Rudolph van Veen oranjekoek maakt. Nadat ik de ingrediënten op had geschreven snel naar de winkel gefietst. Bij thuiskomst ben ik meteen begonnen met het deegje. Ik had geen gekonfijte sinaasappelsnippers (en de winkel ook niet); daarom heb ik geraspte sinaasappelschil door het deeg gedaan. Het deeg was zo gemaakt, maar wat een plakzooi zeg! Deegje maar in de vriezer gestopt; daardoor werd het wel wat steviger.
Ondertussen het spijs gemaakt en ook in de vriezer gestopt, want dat was ook al zo'n plakzooitje.
Pas geleden had ik bij Blokker een vierkant bakblik gekocht.
Die kwam mij nu wel heel goed van pas, want oranjekoek is natuurlijk niet rond :)
Het deegje ging weer uit de vriezer, ik verdeelde het in twee stukken en probeerde het een beetje uit te rollen, wat best lastig was, want het deeg was nog best plakkerig (...iets met te weinig geduld?...)
Ik verdeelde de ene helft op de bodem, het spijs ging er tussen en de andere deegplak ging er weer overheen. En nee, het ging niet zo gemakkelijk als in het filmpje van Rudoph, maar ik ben dan ook geen meester patissier he!

Nadat het deegje gebakken en afgekoeld was heb ik de slagroom geklopt en de glazuur gemaakt en het taartje versierd. De oranjekoek staat nu in de koelkast maar wij hebben al lekker gesnoept van de korstjes!Ik wens jullie allemaal een hele fijne Koningsdag 2015 toe!

woensdag 8 april 2015

Zentangle

0 reacties
Ja, je leest het goed: Zentangle.
Mijn 1e zentangle
En nee, het heeft niets met haken te maken :).
Voor diegenen die niet weten wat Zentangle is, hier even een korte uitleg:
Je begint officieel op een vierkant papiertje van ca. 9x9 cm. Hierop zet je met een potlood vier stipjes in de hoeken en maak je uit de losse hand een vierkant. Binnen het vierkant trek je wat overlappende lijnen, zodat er allemaal kleine vakjes ontstaan. Die kleine vakjes ga je dan intekenen met een pen met allerlei patroontjes. Je kunt veel voorbeelden van zentangle patronen vinden op internet maar je mag ook je fantasie de vrije loop laten.

Op de afgelopen KreaDoe hebben Vanessa en ik een kleurboek voor volwassenen gekocht. Lekker kleuren is heel ontspannend om te doen. Zo ook het zentanglen. Je eigen zentangle zou je ook weer kunnen inkleuren!
Zentangle is eigenlijk voor elke leeftijd geschikt; mijn dochter van 11 heeft vanmiddag ook 'even'  een zentangle gemaakt:

A. haar eerste Zentangle
Voor meer informatie kun je zoeken op google, youtube op pinterest en kijk bijvoorbeeld op de site www.zentangle.com.

Ik wens je alvast veel zentangle plezier!

Derwent Graphic pennen
Rechts boven het begin... 
...en klaar!


vrijdag 27 maart 2015

Koekjes decoreren

0 reacties
Lang geleden heb ik wel eens een taart bekleed met fondant.
Ontzettend leuk om te doen maar best een aardig klusje. Bovendien heb je er veel meer troep van dan van een haaknaald en een bolletje wol :).
Ik had me al eens verdiept in het decoreren van koekjes met icing. Leek me ontzettend leuk om te doen, maar het was er nog nooit van gekomen. Onlangs heb ik de website van Laura's Bakery ontdekt, en daar staan ontzettend leuke en lekkere baksels op.

Bij AH heb ik wat koekvormpjes meegenomen en met de aankomende Paasdagen in het achterhoofd ben ik begonnen met het bakken van suikerkoekjes.  Het deeg was erg goed gelukt. Ondertussen moest ik met mijn jongste naar de voetbaltraining, dus konden de koekjes mooi afkoelen.

's Avonds heb ik de icing gemaakt, ook naar het recept van Laura.
Ik had geen eiwitpoeder in huis dus heb ik vers eiwit gebruikt.
Met behulp van wegwerpspuitzakken heb ik de randjes gespoten en vervolgens gekleurd. 
Het blijkt dat ik niet zo'n vaste hand heb maar voor de allereerste keer vind ik ze best leuk gelukt. En het belangrijkste: ze waren heerlijk!

Groetjes Vivian


 

Vi-Va Crea Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template